Upiti i narudžbe: 0800 44 14


Fasade, žbuke, ljepila i boje

Fasade, žbuke, ljepila i boje

Kod nas ćete pronaći najpovoljnije cijene fasadnih sustava renomiranih dobavljača. Bez obzira, tražite li vrhunsku cijenu, dugogodišnju garanciju, široku paletu boja, ili pak priliku za uštedu Kedo je mjesto gdje trebate tražiti. 

 

Pročitajte više o fasadnim sustavima Jubizol.

 

Također nudimo, cjelokupni asortiman Roefix proizvoda po tvorničkim cijenama
Za veće količine dodatni rabat
Isporuke u vrećama i u silosima
Kod nas ćete pronaći najpovoljnije uvjete za materijal potreban za žbukanje. Dođite i uvjerite se.

Sredstva za pripremu podloge
Priprema podloge služi čvrstom i trajnom vezanju žbuke-maltera i podloge. Ono se u pravilu ne smatra slojem žbuke-maltera. Ovisno o postojećoj podlozi i o planiranim temeljnim žbukama-malterima postoje različite mogućnosti pripreme (cementni špricevi, premazi)

Temeljne žbuke (unutarnje i vanjske)

  • Vapneno-cementne žbuke – Vapneno-cementne žbuke objedinjavaju prednosti i vapnenih i cementnih žbuka. Ciljane vapnene primjese mogu upotpuniti karakteristike koje daje cement, kao što su čvrstoća i trajnost, tako što poboljšavaju obradivost žbuka-maltera. Pored toga što se primjenjuju u prostorima za stanovanje, treba ih koristiti naročito za vlažne prostore, stubišta (visoka mehanička opteretivost) u unutarnjem i vanjskom području.
  • Vapneno-gipsane žbuke – Vapneno-gipsane žbuke optimalno povezuju prednosti obaju vezivnih sredstava. One djeluju regulirajuće na vlagu i neutralizirajuće. Mogu biti obrađene jednoslojno, ali i kao višeslojna žbuka.

Mase za izravnavanje
Mase za izravnavanje su univerzalno primjenjive mase za lijepljenje i poravnavanje u građevnoj svakodnevici. One se primijenjuju kao vezivne podloge na glatkim, kritičnim podlogama. Također se vrlo često koriste i za poravnavanje neravnih ili grubih temeljnih žbuka prije nanošenja fino zrnatih završnih žbuka.
Mase za izravnavanje mogu se razvući u sloju debljine zrna te se stoga mogu primjenjivati za izravnavanje donjih stropnih površina, gotovih elemenata kao i porobetona.

Fasadne žbuke
Mnoštvo strukturnih mogućnosti i raznolikost boja kako bi se zidovi oblikovali prema ukusu pojedinca. Različite mogućnosti obrade površine. Ovisno o metodi obrade i količini nanošenja materijala dobija se sjajna, glatka ili rustikalna gornja površina.

  • Mineralne završne žbuke – postojane na svijetlo i vremenske utjecaje. Svojim sastavom postižu visoku otvorenost za difuziju. Prirodno su mineralne. Njena prirodna struktura i jasni tonovi boja čine je idealnom za oblikovanje fasada.
  • Silikonske žbuke – Visokovrijedna varijanta otporna na vanjske utjecaje. Prekida prodiranje vode, izvana prema unutra. Minimalizira se taloženje čestica prašine.
  • Silikatne žbuke - žbuke na bazi vodenog stakla nude široku paletu područja za upotrebu i najprikladniji su za oblaganje fasade postojane na vremenske utjecaje.
  • Sisi žbuke – ujedinjava najbolje kvalitete silikonske i silikatne žbuke. Odlična paropropusnost, a sprečavanje ulaska vlage izvana, postojanih boja, izrazito otporna na vremenske utjecaje.

Termo žbuke
Sistem termo-žbuke-maltera sastoji se od termo-izolacijske temeljne žbuke-maltera i vodoodbojne završne žbuke-maltera. Oba sloja žbuke svojim su karakteristikama prilagođeni jedan drugome. Kao termo-žbuke-malteri označavaju se one žbuke, koje imaju vrijednost toplinske provodljivosti <0,20 W/mK.

Dodatni pribor za fasade
Kompletan program različitih vrsta profila za žbukanje, mrežica, folija i tipli.

Estrih – sustavi postavljanja
Estrih je građevni dio koji se izrađuje na nosivoj podlozi ili na razdvojnom ili izolacionom sloju. On se može neposredno koristiti kao pod ili se na njega može postaviti obloga. Estrih je vrlo važan za kakvoću stanovanja. Odgovarajućim postavljanjem poda reducirate buku koraka i poboljšavate toplinsku izolaciju. Ako se u estrih postavi podno grijanje, onda ono omogućuje ravnomjerno zagrijavanje.